Over Diana

Ik ben Diana van den Berg (1969) gediplomeerd Orthomoleculair therapeut. Na mijn middelbare school wilde ik geneeskunde studeren maar werd toen uitgeloot. Ik ben toen in Wageningen afgestudeerd als Landinrichtingswetenschappen (MSc). Een combinatie van creativiteit en werken met de natuur.

Na diverse banen en uiteindelijk een burnout en chronische vermoeidheid ben ik meer gaan luisteren naar wat ik eigenlijk echt leuk vind om te doen. Ik zocht bij het verbeteren van vitaliteit en gezondheid een goede onderbouwing, waarbij ik merkte dat de traditionele gezondheidszorg vaak niet holistisch naar het lichaam durft te kijken. Er is 1 specifieke klacht, en daarvoor zijn een aantal specifieke oorzaken die het meeste voorkomen en waar een specifieke behandeling voor is. Het voorkomen van ziektes heeft veel minder aandacht, maar bijvoorbeeld ook de interactie tussen systemen in je lichaam. Bijvoorbeeld dat een verstoorde darmwerking direct invloed heeft op je gemoedstoestand. 

Tijdens de opleiding Medische Basiskennis om het menselijk lichaam beter te begrijpen kreeg ik les van een Orthomoleculair arts. Ik hing aan zijn lippen en mijn honger naar meer hierover werd gevoed. Hieruit volgde dat ik de opleiding Orthomoleculaire geneeskunde ben gaan doen en ik mij sindsdien verder ben blijven scholen en specialiseren in deze richting.

Een nieuwe koers en eigenlijk terug naar hetgeen ik ooit wilde gaan doen, geneeskunde. Ik ben blij dat ik op een breed terrein kennis heb opgedaan en mensen op een natuurlijke manier kan helpen gezond te worden en blijven.

Wil je meer weten of een afspraak maken kun je hier een afspraak met me maken.