Adviezen voor uw gezondheid

Door Diana van den Berg MSc
26 maart 2021

Wat zijn basistips die u zelf thuis al kunt doen:

Slaap voldoende!
Het is buitengewoon belangrijk heel goed op je conditie te letten. Slaap vooral voldoende!!! In zoveel onderzoeken wordt aangetoond dat een goede slaap echt essentieel is voor je conditie en dus om je te wapenen tegen bijvoorbeeld de griep en dat is zeker ook met het Corona virus het geval. Dit is misschien wel het allerbelangrijkste advies; zorg voor een goede nachtrust.

Beperk stress
Stress is een grote boosdoener voor veel klachten. Denk aan jezelf! Neem de tijd om te ontspannen en doe bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, meditatie of yoga. Via Youtube en Facebook zijn er vele gratis filmpjes te zien.

Zorg voor voldoende beweging, frisse lucht en zon
Indien mogelijk neem wat lichaamsbeweging en ga naar buiten. Geniet van de zon als hij er is zodat u ook vitamine D3 aanmaakt. D3 is een belangrijke vitamine voor uw immuunsysteem.

Zorg voor voldoende vitaminen en mineralen
Vitamines en mineralen zijn belangrijk om je immuunsysteem te verhogen en vele processen in je lijf goed te laten verlopen.

Eet dus gezond. Eet veel groente en fruit en zorg vooral dat u veel vitamine C binnen krijgt. Denk daarbij aan koolsoorten, paprika, sinaasappel, citroen, (bos)bessen, broccoli, kiwi.  Probeer ook zoveel mogelijk verschillende kleuren groente te eten, daarmee eet je een breed scala van vitaminen en mineralen.

Onze voeding geeft onvoldoende vitamines en mineralen om optimaal te functioneren. Vul gerust aan met supplementen:

Er zijn meer supplementen die u kunnen ondersteunen. Dit zijn wat algemene richtlijnen. Voor specifieke of aanvullende, maatwerk adviezen kunt u ons bellen voor een afspraak. Eerste 10 minuten zijn GRATIS.

Verbeter je immuunsysteem en je weerstand

Neem af en toe een koude douche. Zorg voor goede darmwerking en darmflora. Vermijd suiker, tarwe, alcohol en neem pro-prebiotica.

Fytotherapie

Er zijn diverse plantjes die het immuunsysteem goed ondersteunen.

Essentiele olie voor de luchtwegen

Bij de eerste symptomen aan de luchtwegen kun je het beste essentiële oliën inzetten. Wij adviseren een flesje essentiële olie van echt goede kwaliteit te kopen. Die is wel wat duurder.

Deze vluchtige geurstoffen doden bacteriën, virussen en schimmels (daar is uitstekende literatuur over). Essentiële oliën zijn heel effectief.

Er zijn verschillende manieren waarop je dit goed kan gebruiken voor je luchtwegen.

  • Opsnuiven. gewoon een paar keer goed inademen.
    Om beurten een neusgat en adem het diep in door het voor je mond te houden. Hiermee ontsmet je je hele mond-keelholte.
  • Stomen of verdampen. In een bak met kokend water een paar druppeltjes etherische olie doen, met een doek over je hoofd kun je er boven gaan hangen.
  • Tijdens het slapen. Op een tissue druppelen en naast je gezicht leggen of een paar druppels op je kussen doen.

Essentieel olie recept: ‘Dieven’

Reinigend en werkt tegen virussen en bacteriën. Bij beginnende griep, keelpijn en verkoudheid. Het verhaal is dat dit recept in de Middeleeuwen werd gebruikt door grafrovers in de tijd dat de pest heerste. Zo werden de grafrovers niet ziek.

Chinees recept tegen verkoudheid:

Een advies uit de Chinese traditionele medicijnen is om bij een verkoudheid ui, knoflook en gember samen zachtjes op een laag pitje uit te trekken en die bouillon te drinken. Als je echt griep hebt zouden kaneel en gember goed zijn; een paar kaneelstokjes en verse gemberpartjes tenminste 20 min. zachtjes koken in wat water.

Tot zover onze met zorg samengestelde adviezen welke u zelf thuis kunt inzetten en die u echt gaan helpen zich beter te voelen. De meesten adviezen kunnen op een gedegen medisch-wetenschappelijke onderbouwing rekenen. Het spreekt voor zich dat wij u geen garanties kunnen geven. We weten immers nooit wat de zwakste schakel in uw gezondheid is. We hopen in ieder geval dat u onze adviezen ter harte neemt in deze bizarre tijd. De bovenstaande adviezen kun u rustig combineren en op uw gevoel af gaan wat u het meeste aanspreekt. Combineren van de adviezen zal uw gezondheid ten goede komen. Afwisseling is altijd goed.

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog aanvullende vragen of advies nodig kunt u ons bellen. Wij vinden het fijn als u deze informatie met zoveel mogelijk mensen deelt.

Ik wens u veel gezondheid en wijsheid.

Vraag gerust om raad bij ons:
Diana van den Berg MSc
Orthomoleculair Therapeut 06-25225560 (whatsapp)

info@adviesovergezondheid.nl