Investeren in je gezondheid
is de beste investering die je kunt doen

‘De natuur geneest, de arts is niet meester, maar dienaar van de natuur.’

Hippocrates

 

Heb je chronische of vage gezondheidsklachten? Vermoeid, pijn, overgangsklachten, problemen met zwanger worden, diabetus etc. We zoeken naar de oorzaak en behandelen die, niet het symptoom. Wil je het roer omgooien om natuurlijk gezond en fit te worden? Neem dan contact met ons op!

Orthomoleculaire geneeskunde

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding“. Deze stelling werd ruim 2300 jaar geleden door Hippocrates bedacht en is tegenwoordig nog steeds actueel. Voeding is nog altijd de basis voor een goede gezondheid en daar gaat het in onze moderne maatschappij vaak mis.

Orthomoleculaire geneeskunde bekijkt het lichaam als een totaalsysteem dat uit gaat van het genezen als het lichaam maar alle benodigde voedingsstoffen en bouwstoffen heeft om optimaal te kunnen herstellen en het optimaal te laten functioneren.

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar het lichaam te herstellen met de voedingsstoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken volgens biochemische werkingsmechanismes en principes.

Kijkt u mee naar deze animatiefilm “wat is Orthomoleculaire Geneeskunde?”

Welke klachten kunnen wij Orthomoleculair aanpakken:

Topprestaties leveren?

Voor zowel topsporters en iedereen die topprestaties wil leveren, moet je zorgvuldig omgaan met je lichaam om dat vol te kunnen houden en om schade aan het lichaam te beperken. Ook zou je wellicht je prestaties en energie willen optimaliseren met behulp van de juiste voeding, supplementen en oefeningen. Daar kunnen we je goed mee helpen! We geven je duidelijk inzicht in wat jouw lichaam nodig heeft. Tevens helpen we de schade die topsport met zich meebrengt te minimaliseren. Winnen is de kick!

Graag maken wij met jou na de intake een uitgebreide gezondheidsanalyse met alle bloedwaarden. Een goede nul-meting is belangrijk om mee te starten. Een lichaam is een complex systeem waar we zuinig en verstandig mee om moeten gaan. We leren je aan welke “knoppen’ te draaien om je lichaam zoveel mogelijk te optimaliseren. De juiste voeding is uiteraard een belangrijke start.

Hoe gaat het consult in zijn werk

Elk behandeltraject begint met een intakegesprek. Na de intake maken we een voorstel over het vervolg afhankelijk van de klachten.

We bespreken je huidige klachten, wat je graag zou willen bereiken, je medische voorgeschiedenis en je eet- en leefstijl. We gaan samen op zoek naar het ontstaan van je klachten.

Na het eerste consult krijg je al direct meer informatie over hoe jouw lichaam werkt en waarom bepaalde klachten kunnen zijn ontstaan.

Om nauwkeurige informatie te hebben over het functioneren van je lichaam raden wij de EMB bloedtest aan.

Tijdens het 2e consult zullen we de voortgang monitoren en bespreken en hoe het herstelproces in gang is gezet. Het 2e consult gaat dieper in op wat er aan de hand is en hoe we dat verder kunnen oplossen. Vaak werkt je lichaam met een soort checklist. Zodra het eerste (belangrijkste) is opgelost blijken er nog een paar andere zaken opgelost te moeten worden voor je lichaam. Dit komt vaak het 2e consult aan de orde.

Afhankelijk van de voortgang en de klachten zijn er meerdere consulten nodig voor het volledige herstel.